ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ – ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο «Στόχος» σας και η «Υγεία» σας… Το Αξίζουν!!!

Χιλιάδες είναι τα ζευγάρια που δεν μπορούν από μόνα τους (χωρίς ιατρική βοήθεια) να αποκτήσουν παιδί.
Από αυτόν τον «πληθυσμό» τα περισσότερα σύγχρονα ζευγάρια έχουν μεταθέσει την τεκνοποίηση τους για ευθετότερο χρόνο, μετά την ηλικία των 35 ετών της γυναίκας, όταν η ζωή τους θα έχει βελτιωθεί κοινωνικά και οικονομικά.

Αυτή όμως!!! Η νοοτροπία…

Δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στην «Αναπαραγωγική Ικανότητα» αυτών των ζευγαριών και τους αναγκάζει να καταφεύγουν σε προγράμματα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, όχι με «Ιατρικά Τεκμηριωμένη Ένδειξη», αλλά για να «προλάβουν τον χρόνο» που έχασαν, διότι τα περιθώρια άλλης αναμονής στενεύουν και ΘΕΩΡΟΥΝ ότι η «Εξωσωματική Γονιμοποίηση» είναι η ΕΛΠΙΔΑ και η άμεση και βέβαιη επιτυχής αντιμετώπισης της «Αναπαραγωγικής τους Αποτυχίας».

Δυστυχώς όμως!!!…
Η θλιβερή διαπίστωση είναι ότι:

Πάνω από τα μισά ζευγάρια, αυτής της κατηγορίας
  • Αφενός επανειλημμένα συνεχίζουν να αποτυγχάνουν να γίνουν γονείς
  • και Αφετέρου αυτή η νοοτροπία δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στην Αναπαραγωγική Ικανότητα αυτών των ζευγαριών, διότι!!! Πέραν του αίτιου ή των αιτιών που ευθύνονται για την υπογονιμότητά τους επιπροστίθεται (συνυπάρχει) και ο αρνητικός παράγοντας της ηλικίας, ιδίως της γυναίκας που συνδέεται με την εξάντληση των αποθεμάτων των ωοθυλακίων, αλλά και την ποιότητα αυτών.

Σε αυτά τα ζευγάρια η αποτυχία είναι ακόμη πιο εξουθενωτική.
Από επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει, έχει διαπιστωθεί ότι:

Σχεδόν σε όλα (γενικώς) τα ζευγάρια που αποτυγχάνουν να γίνουν γονείς, ο συνήθης (κλασσικός) εργαστηριακός και κλινικός έλεγχος της καθημερινής πρακτικής που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο αυτής της κατηγορίας ζευγαριών (π.χ. Σπερμόγραμμα, Σαλπιγγογραφία, Ορμονικός Έλεγχος κ.α.) δεν εντόπισε κάποια φυσική ανωμαλία ή ασθένεια που να ευθύενται για το πρόβλημα του ζευγαριού.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι, ο μέχρις εκείνη την στιγμή διαγνωστικός έλεγχος δεν θα πρέπει να ήτο:

  • σχολαστικός
  • μεθοδικός
  • εμπεριστατωμένος
  • κατά βάθος
  • και δεν περιελάμβανε τις ευαίσθητες και συγχρόνως πολύπλοκες λειτουργίες του «Ανοσολογικού Συστήματος», του οποίου ο ρόλος είναι να εποπτεύει και να περιφρουρεί όλα τα «Συστήματα του Οργανισμού», άρα !!! και το Αναπαραγωγικό Σύστημα της γυναίκας και του άνδρα.

Με μόνο τον «συνήθη» εργαστηριακό έλεγχο δεν οδηγούμεθα σε κατά βάθος διάγνωση του προβλήματος της «Γονιμότητας» ή της «Αναπαραγωγικής Αποτυχίας» και στην εν συνεχεία στοχευμένη θεραπεία του.